Esküvői Stylist Szolgáltatás 

 

 

Stílusos esküvő!

Sokan azt gondolják, hogy az esküvőszervezés egyet jelent az esküvő styling fogalmával. Bár természetesen a két terület erős átfedésben van és fontos, hogy összhangban legyenek, az esküvő stylist feladata elsősorban a mennyasszonyok stílustanácsadására szolgál. A komplett esküvői outfit kigondolása gyerekjátéknak tűnhet, hiszen sokan már kislánykoruk óta arról a bizonyos napról álmodnak és fejben bombabiztos forgatókönyvet kreáltak. Felvetődik tehát a kérdés: miért is van szükség menyasszony stylistra?

 

Tudom milyen esküvőt szeretnék - vagy mégsem?

Az előre gondolt, határozott elképzelések tökéletes kiindulási pontjai az eredményes előkészületeknek. 

A gyakorlati kivitelezésnél azonban akadhatnak előre nem látott akadályok, amikor bizony gyakran elkél a segítség.

 

A menyasszony stylist célja az, hogy megismerjen téged és személyiségedet

A közös munkához elengedhetetlen a jó emberismeret, empátia és némi pszichológia. Egy jó szakember először hallgat, aztán kérdez. Segítő, barát, tanácsadó egy személyben, akinek célja, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a várva várt napból. Irányt mutat, lehetőségeket kínál fel, figyel az aprórészletekre, melyeket külső szemlélőként gyakran könnyebben észrevesz, mint te vagy a szűkebb család, baráti kör.

 

Tervezzük meg!

A tanácsadások alkalmával fontos, hogy személyiségeden túl az is kiderüljön, milyen esküvőre is vágysz pontosan. Képek segítségével, közösen ötleteket, inspirációkat gyűjthettek. Rusztikus vagy éppen bohókás - a tematika és a hangulat realizálása remek alapot ad a lebonyolítás többi részéhez.

Esküvői ruha

Az esküvői stylist feladata nem az, hogy megmondja, milyen ruhát viselj az esküvőd napján. Sokkal inkább az egységre, összhangra törekedve lehetőségeket kínál fel számodra és megmutatja, hogy mi az, ami hozzád leginkább passzol.

Az első találkozások után, a szalonlátogatások során valóra váltjátok a már megbeszélt elképzeléseteket, jön a nagy feladat, az álomruha megtalálása. Ezt követik az olyan apró részletek, mint a megfelelő cipő, fehérnemű és egyéb kiegészítők kiválasztása.

Amikor minden a helyére kerül

A stílustanácsadó munkája itt azonban nem ér véget. Számtalan kreatív módon folyhat a közös együttműködés, legyen az a vőlegény, örömanya, koszorúslányok szettjének kialakítása. A tökéletes eredményhez elengedhetetlen, a smink, frizura, manikűr megálmodása.

 

Esküvőd koncepciója, a dekoráción, tematikán, színeken és a virágcsokron át szerves részét képezi a tervezési folyamatnak. 

A vizuális megjelenés és az ennek eredményeképpen kialakuló összhang létrehozásában is sokat segíthet egy hozzáértő véleménye.

 

Záporné Benke Paula 

okleveles esküvőszervező és esküvői stylist

Ha szükséged van segítségre, tanácsadásra kattints a kapcsolat fülre!

 

A legjobbaktól tanultam
 
A szakmát Rátkai Tímeától, a Magyarországi Esküvőszervezők és Esküvői Szolgáltatók Szövetségének elnökétől, az Esküvő Lépésről-lépésre című könyv szerzőjétől sajátítottam el.
 
Benes Anita – Divattervező, Daalarna
Kövesdi Krisztina – A Haniel ruhaszalon tulajdonosa
Szűr Krisztina – Stylist, az esküvői divat szakértője
 
pedig a  legjobbakat oktatta
 
a tematikában szerepeltek az aktuális trendek, a ruhaszalonok, a világhírű esküvői ruha kollekciók, a menyasszonyi divattervezés, csipetnyi divattörténelem,  stylist ismeretek