A menyasszonyi cipő

 
Az esküvői cipők közül is a menyasszonyi lábbeli megválasztása a legfontosabb, hiszen ez is éppen annyi figyelmet kap, mint a ruha, a smink vagy a frizura... Nézzük, hogyan találhatod meg álmaid cipőjét a Nagy Napra!
 
 

Az esküvői szett fontos részei a ruhához és egyéniségünkhöz passzoló kiegészítők is, melyek megtalálása nem is olyan könnyű feladat, mint azt elsőre gondolnánk! A kiegészítők között pedig az egyik legnagyobb kihívást a cipő jelenti, hiszen stílusosnak, elegánsnak, jó minőségűnek és kényelmesnek is kell lennie!

A szempontok, amelyeket figyelembe kell vennünk az ideális esküvői cipő kiválasztásakor, az a menyasszonyi ruha stílusa, anyaga, hossza és színe, saját stílusunk, alkatunk és adottságaink.

           

Az esküvői cipő próba

 
  • A legjobb, ha a nap végére tervezzük az esküvői cipő vásárlását és próbáját, hiszen a nap végén a lábunk éppoly fáradt, mint amilyen a lakodalom végén is lesz.

  • A cipőt érdemes a ruha után kiválasztani. Ha mégsem így történik, akkor is elengedhetetlen, hogy a kettőt együtt is felpróbáljuk, hiszen a ruha hosszát a menyasszonyi lábbelihez kell igazítani!

  • Ha az esküvőn harisnyát vagy combfixet viselünk, akkor azt is mindenképpen vigyük magunkkal a cipő vásárlásakor!

  • Ne sajnáld az időt és az energiát! Lehet, hogy nem az első vagy a második helyen fogod megtalálni álmaid topánját, de hidd el, megéri több üzletet felkutatni és akár tíz pár cipőt is felpróbálni!

  • Olyan sarokmagasságot válassz, amely elegáns, magabiztosan tudsz rajta lépkedni és a vőlegény magasságához is igazodik nagyjából.

  • Szerezz be két pár cipőt a tökéletes megjelenésért, kényelemért és magabiztosságért: egy magas sarkú cipőcsodát a ceremóniára és a fotózásra, és egy másik kényelmesebb, lapos sarkú balerinát, vagy szandált a táncos mulatsághoz!

  • Az esküvő előtt mindenképpen "törd be" a cipőt, vagyis járkálj otthon a kiválasztott darabban, hogy hozzászokjon a lábad!

A menyasszonyi cipőre értelem szerűen kevesebb hangsúly tevődik, mint a ruhára, mégis kifejezetten fontos eleme a megjelenésünknek. Az összkép és a kényelem, praktikusság összehangolása nem is mindig olyan egyszerű, ezért nem árt, ha elolvasunk néhány szempontot, amelyek segíthetnek a kiválasztásban. Egy elegáns lábbelinek harmonizálnia kell a menyasszonyi ruhával, ezáltal is ragyogást kölcsönözve esküvődnek. Az esküvő napját szinte teljes egészében állva töltjük, tehát a megfelelő menyasszonyi cipő választása nagyon fontos szempont, ha épen és egészségesen szeretnénk túlvészelni a nagy napot. Nincs szabály arra, hogy milyen cipőt vásárolj. 

Könnyedén választhatsz többféle modell közül, természetesen a saját stílusod és igényeid szerint.

Színek

Alapvető, hogy a cipő harmonizáljon a ruhával, vagyis a hófehér ruha mellé hófehér cipő dukál, míg a tojáshéj, ekrü és hasonló árnyalatok mellé kifejezetten hiba lenne tökéletesen hófehér cipőt húzni, vagy olyat, amelynek színe sehol nem köszön vissza a ruhán

Az arany és ezüst díszekkel is menjünk biztosra, és csak egyik legyen jelen a ruhán és a cipőn is.

 

Tekintsük át milyen stílusok közül is válogathatunk!

Klasszikus, elegáns stílus

 

Egy klasszikus A vonalú, esetleg báli ruha fazonú ruhakölteményhez mindenképpen egy elegáns magas sarkú cipő illik, amely lehet szaténból vagy selyemből, ha a ruha is hasonlóan fényes anyagból készült, illetve lehet csipkés, gyöngyös, strasszos, ha a ruhán is visszaköszönnek ezek a díszítések.

Ennél a stílusnál is megmutathatod egyéniségedet, ha például egy különleges nyitott orrú, ékszerhatású rátétekkel megálmodott fazont, platformos cipellőt vagy éppen ékkőberakásokkal díszített sarkú darabot választasz!

 

Romantikus hangulatban

 

Ha a kiválasztott ruha egy pompás, romantikus kreáció, akkor a cipő sem lehet teljesen minimál stílusú. Természetesen túlzásokba sem kell esnünk, de egy különlegesebb magas sarkú mindenképpen jobban mutat ehhez a stílushoz, mint egy puritán, egyszerű fehér modell.

Szóba jöhetnek az egyszerű fazonú, csillogó vagy csipke bevonatos, divatos nyitott orrú darabok, illetve a most nagyon trendi masnival, brossszerű dísszel, kristályokkal vagy strasszokkal díszített modellek, melyeket a cipő orrán helyeznek el.

Vintage és rusztikus cipőcsodák

 

Amennyiben az esküvői ruha egy csipkével, gyöngyökkel vagy kristályokkal gazdagon ékített vintage darab, akkor a legjobb, ha a cipőn is visszaköszönnek ezek a díszítések. A ruha rafináltságához, pompájához illően választhatunk visszafogottan díszített csipkés fazont, az orrnál gyöngyökkel vagy tollal díszített darabot, illetve nagyon divatosak és mutatósak a magas sarkú esküvői szandálok is.

A rusztikus stílushoz inkább a letisztult, mégis különleges hangulat illik, ezért a csillogó, szikrázó darabok helyett válasszunk egy egyedi dísszel, vagy mintával ellátott cipőt, amely kifejezi egyéniségünket és a korszak iránti szenvedélyünket!

Topánok minimál stílusban

 

A szolidabb stílust kedvelő aráknak ajánljuk az egyszerű vonalvezetésű, szatén topánokat, hiszen egy ilyen darabbal nem nyúlhatunk mellé. Idén is trendinek számít a kerek orrú cipő, melyek nemcsak szépek, hanem kényelmesek is. Ugyanez elmondható a klasszikus mandulaorrú fazonoknál is.

 

Egy egyszerűbb, modern stílusú ruhához akár balerinát vagy lapos talpú szandált is viselhetünk, hiszen ebbe a stílusba még ez is belefér! Ilyen például az empire, egyenes szabású és római hangulatú ruhák. Természetesen a ruha díszítése és anyaga harmonizáljon a cipővel és a többi kiegészítővel!

Extravagáns megoldások

 

Vannak menyasszonyok, akik életük Nagy Napján sem vesztik el a humorérzéküket, kedvelik a kirívó, egyedi, extrém darabokat, akik kedvelik a szokatlan és nem mindennapi cipőket. Bár sokakat megdöbbentenek, ők nem felejtenek el az esküvőn is önmaguk lenni, és ezzel nincs is semmi baj, hiszen ez a nap éppen erről szól!

 

Szikrázó, ékszerhatású díszítések, extra magas sarkak és platformok, szokatlan formák, szivárvány és neonszínben pompázó balerinák, virágok, strasszok és szegecsek minden mennyiségben! Az, hogy melyiket választod, csupán az ízléseden múlik!

 

A bohém és hippi stílus szerelmeseinek ajánljuk a bőr sarukat, virágos és vidám színes kreációkat, a rock és punk életérzést kedvelőknek pedig a szegecsekkel, platformokkal és szokatlan formákkal kombinált modelleket!

 
 

Téged inkább az ultranőies, szexi megjelenés vonz? Akkor válogass bátran a csillogó, az extrém magas, nude platformos magas sarkúak és csupa csipke szandálok között, amelyek nagyszerűen feldobják a legegyszerűbb ruhát is!

 

Esküvői cipők bohém és tengerparti esküvőhöz

 

Szabadtéri, természetközeli és tengerparti esküvőknél kicsit megváltoznak a cipő kiválasztásának szempontjai. Ha kedveled a magas sarkút és tengerparti esküvőt terveztek, akkor mindenképpen egy nyitott fazont válassz, amelyből könnyedén távozik a homok. Választhatsz a tenger motívumaival, kagylókkal díszített darabot, telitalpú vagy egyszerű, fehér szandált, strasszokkal vagy éppen selyem masnival izgalmasítva, stb.

Kültéri esküvőkre a legideálisabb választás egy elegáns, lapos talpú szandál vagy egy bájos balerina, ugyanakkor, ha mégis magasabb sarkakról álmodunk, akkor mindenképpen olyat érdemes választani, amely nem tűsarkú, és nem süllyed el az első néhány lépésnél. A bohém stílusnál szóba jöhetnek virágos, színes mintás, gyöngyös és egyedi modellek - a lényeg hogy vidám, csajos és izgalmas legyen!

  

Egy másik alternatív, ám mutatós megoldást jelentenek a lábékszerek, amelyeket tóparton és tengerparton is egyaránt viselhetsz - körülölelik a bokát és díszítik a lábfejet. Különlegesek, egyediek és természetesen kényelmesek!

   
A képek forrása a www.pinterest.com
 
Természetesen a hazai forgalmazók esküvői cipőiből is bőven válogathatunk!
https://www.anderella.hu/
https://www.topwedding.hu/
https://www.eskuvoicipowebaruhaz.hu/
https://www.cipoeskuvore.hu/
....
                                             
 
 
 
szerző: Menyegzőlap|2015. November 23., Hétfő 08:59
Az esküvői cipők közül is a menyasszonyi lábbeli megválasztása a legfontosabb, hiszen ez is éppen annyi figyelmet kap, mint a ruha, a smink vagy a frizura... Nézzük, hogyan találhatod meg álmaid cipőjét a Nagy Napra!
HIRDETÉS
Okleveles esküvőszervező képzés
Az esküvői szett fontos részei a ruhához és egyéniségünkhöz passzoló kiegészítők is, melyek megtalálása nem is olyan könnyű feladat, mint azt elsőre gondolnánk! A kiegészítők között pedig az egyik legnagyobb kihívást a cipő jelenti, hiszen stílusosnak, elegánsnak, jó minőségűnek és kényelmesnek is kell lennie!
 
A szempontok, amelyeket figyelembe kell vennünk az ideális esküvői cipő kiválasztásakor, az a menyasszonyi ruha stílusa, anyaga, hossza és színe, saját stílusunk, alkatunk és adottságaink.
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipőTipp: Olvasd el előző anyagainkat is, ahol a cipő tulajdonságait vitattuk meg, megmutattuk, milyen ruhához és alkathoz, milyen fajta lábbeli illik, illetve megtudhatod milyen cipő a legideálisabb a lábformádhoz!
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Az esküvői cipő próba
 
A legjobb, ha a nap végére tervezzük az esküvői cipő vásárlását és próbáját, hiszen a nap végén a lábunk éppoly fáradt, mint amilyen a lakodalom végén is lesz.
A cipőt érdemes a ruha után kiválasztani. Ha mégsem így történik, akkor is elengedhetetlen, hogy a kettőt együtt is felpróbáljuk, hiszen a ruha hosszát a menyasszonyi lábbelihez kell igazítani!
Ha az esküvőn harisnyát vagy combfixet viselünk, akkor azt is mindenképpen vigyük magunkkal a cipő vásárlásakor!
Ne sajnáld az időt és az energiát! Lehet, hogy nem az első vagy a második helyen fogod megtalálni álmaid topánját, de hidd el, megéri több üzletet felkutatni és akár tíz pár cipőt is felpróbálni!
Olyan sarokmagasságot válassz, amely elegáns, magabiztosan tudsz rajta lépkedni és a vőlegény magasságához is igazodik nagyjából.
Szerezz be két pár cipőt a tökéletes megjelenésért, kényelemért és magabiztosságért: egy magas sarkú cipőcsodát a ceremóniára és a fotózásra, és egy másik kényelmesebb, lapos sarkú balerinát, vagy szandált a táncos mulatsághoz!
Az esküvő előtt mindenképpen "törd be" a cipőt, vagyis járkálj otthon a kiválasztott darabban, hogy hozzászokjon a lábad!
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Milyen stílushoz milyen lábbeli dukál?
 
Természetesen van néhány egyszerű, klasszikus darab, - mint például egy ekrü, belebújós, középmagas sarkú cipő, vagy egy letisztult fehér modell, - amely szinte minden stílushoz passzol, mégis a legtöbb darabot nem mindegy, mihez viseljük!
 
Tehát nézzünk néhány tippet és egy kis útmutatást, hogy mely stílushoz milyen esküvői cipő illik!
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipőTipp: Még több jó tanácsért olvasd el korábbi cikkünket is, amelyben sok hasznos tippet és trükköt találsz az ideális menyasszonyi cipő kiválasztásához!
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Klasszikus, elegáns stílus
 
Egy klasszikus A vonalú, esetleg báli ruha fazonú ruhakölteményhez mindenképpen egy elegáns magas sarkú cipő illik, amely lehet szaténból vagy selyemből, ha a ruha is hasonlóan fényes anyagból készült, illetve lehet csipkés, gyöngyös, strasszos, ha a ruhán is visszaköszönnek ezek a díszítések.
 
Ennél a stílusnál is megmutathatod egyéniségedet, ha például egy különleges nyitott orrú, ékszerhatású rátétekkel megálmodott fazont, platformos cipellőt vagy éppen ékkőberakásokkal díszített sarkú darabot választasz!
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Romantikus hangulatban
 
Ha a kiválasztott ruha egy pompás, romantikus kreáció, akkor a cipő sem lehet teljesen minimál stílusú. Természetesen túlzásokba sem kell esnünk, de egy különlegesebb magas sarkú mindenképpen jobban mutat ehhez a stílushoz, mint egy puritán, egyszerű fehér modell.
 
Szóba jöhetnek az egyszerű fazonú, csillogó vagy csipke bevonatos, divatos nyitott orrú darabok, illetve a most nagyon trendi masnival, brossszerű dísszel, kristályokkal vagy strasszokkal díszített modellek, melyeket a cipő orrán helyeznek el.
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Vintage és rusztikus cipőcsodák
 
Amennyiben az esküvői ruha egy csipkével, gyöngyökkel vagy kristályokkal gazdagon ékített vintage darab, akkor a legjobb, ha a cipőn is visszaköszönnek ezek a díszítések. A ruha rafináltságához, pompájához illően választhatunk visszafogottan díszített csipkés fazont, az orrnál gyöngyökkel vagy tollal díszített darabot, illetve nagyon divatosak és mutatósak a magas sarkú esküvői szandálok is.
 
A rusztikus stílushoz inkább a letisztult, mégis különleges hangulat illik, ezért a csillogó, szikrázó darabok helyett válasszunk egy egyedi dísszel, vagy mintával ellátott cipőt, amely kifejezi egyéniségünket és a korszak iránti szenvedélyünket!
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Topánok minimál stílusban
 
A szolidabb stílust kedvelő aráknak ajánljuk az egyszerű vonalvezetésű, szatén topánokat, hiszen egy ilyen darabbal nem nyúlhatunk mellé. Idén is trendinek számít a kerek orrú cipő, melyek nemcsak szépek, hanem kényelmesek is. Ugyanez elmondható a klasszikus mandulaorrú fazonoknál is.
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipőTipp: A modern, minimál stílus szerelemesei gyakran választanak manapság feketével kombinált menyasszonyi ruhát, amelyhez nagyon jól mutathat például egy szintén fekete szalaggal, masnival vagy sötét virágdísszel ékített, letisztult fazonú cipellő!
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Egy egyszerűbb, modern stílusú ruhához akár balerinát vagy lapos talpú szandált is viselhetünk, hiszen ebbe a stílusba még ez is belefér! Ilyen például az empire, egyenes szabású és római hangulatú ruhák. Természetesen a ruha díszítése és anyaga harmonizáljon a cipővel és a többi kiegészítővel!
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Extravagáns megoldások
 
Vannak menyasszonyok, akik életük Nagy Napján sem vesztik el a humorérzéküket, kedvelik a kirívó, egyedi, extrém darabokat, akik kedvelik a szokatlan és nem mindennapi cipőket. Bár sokakat megdöbbentenek, ők nem felejtenek el az esküvőn is önmaguk lenni, és ezzel nincs is semmi baj, hiszen ez a nap éppen erről szól!
 
Szikrázó, ékszerhatású díszítések, extra magas sarkak és platformok, szokatlan formák, szivárvány és neonszínben pompázó balerinák, virágok, strasszok és szegecsek minden mennyiségben! Az, hogy melyiket választod, csupán az ízléseden múlik!
 
A bohém és hippi stílus szerelmeseinek ajánljuk a bőr sarukat, virágos és vidám színes kreációkat, a rock és punk életérzést kedvelőknek pedig a szegecsekkel, platformokkal és szokatlan formákkal kombinált modelleket!
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Téged inkább az ultranőies, szexi megjelenés vonz? Akkor válogass bátran a csillogó, az extrém magas, nude platformos magas sarkúak és csupa csipke szandálok között, amelyek nagyszerűen feldobják a legegyszerűbb ruhát is!
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipőTipp: Ha egy klasszikus, fehér menyasszonyi ruhát választottál, mégis szeretnéd megmutatni egyéniségedet, akkor válassz egy színes darabot, melynek árnyalata harmonizál a csokroddal, illetve az esküvő többi dekorációjával! Hidd el, lenyűgöző, elegáns, ugyanakkor teljesen egyedi lesz az összhatás!
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Esküvői cipők bohém és tengerparti esküvőhöz
 
Szabadtéri, természetközeli és tengerparti esküvőknél kicsit megváltoznak a cipő kiválasztásának szempontjai. Ha kedveled a magas sarkút és tengerparti esküvőt terveztek, akkor mindenképpen egy nyitott fazont válassz, amelyből könnyedén távozik a homok. Választhatsz a tenger motívumaival, kagylókkal díszített darabot, telitalpú vagy egyszerű, fehér szandált, strasszokkal vagy éppen selyem masnival izgalmasítva, stb.
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Kültéri esküvőkre a legideálisabb választás egy elegáns, lapos talpú szandál vagy egy bájos balerina, ugyanakkor, ha mégis magasabb sarkakról álmodunk, akkor mindenképpen olyat érdemes választani, amely nem tűsarkú, és nem süllyed el az első néhány lépésnél. A bohém stílusnál szóba jöhetnek virágos, színes mintás, gyöngyös és egyedi modellek - a lényeg hogy vidám, csajos és izgalmas legyen!
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Egy másik alternatív, ám mutatós megoldást jelentenek a lábékszerek, amelyeket tóparton és tengerparton is egyaránt viselhetsz - körülölelik a bokát és díszítik a lábfejet. Különlegesek, egyediek és természetesen kényelmesek!
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipő
 
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipőA galérikép linkjére kattintva megtekintheted a Heels Esküvői és Alkalmi Cipők 2016-os kollekciójának ízelítőjét!
 
Heels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítő »
Heels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítő
Heels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítőHeels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítőHeels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítőHeels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítőHeels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítőHeels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítőHeels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítő
Heels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítőHeels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítőHeels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítőHeels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítőHeels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítőHeels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítőHeels Esküvői és Alkalmi Cipő -2016-os trend ízelítő
 
 
Esküvői cipőmustra - A menyasszonyi cipőA következő részben kiderül, hogyan érdemes nekifogni a tökéletes koszorúslány és örömanya cipő kiválasztásához, illetve melyek a legújabb trendek, és mire kell odafigyelni!
 
forrás: https://www.facebook.com/FeherLiliomSzalon, https://www.divat.zug.hu, https://www.alompar.hu
képek forrása: blogs.topwedding.com, www.pinterest.com