Homokszertartás

2016.01.08 19:43

Tudtad, hogy a  gyertya ceremónia után a gyertyákat általában haza sem viszik a párok, vagy ha igen akkor kis idő múlva a fiókban landolnak? 

A legjobb megoldás a legíjabb esküvői szertartás trend, a homoköntés, melyben a házassag teljes jelképrendszerét fedezheted fel!

Mi az a homokszertartás?

A polgári szertartáson a gyertya gyújtás helyett szokás alkalmazni, amikor a fiatal pár két különálló vázából, eltérő színű homokot önt egy harmadik, részben vagy egészben üvegből készült kehelybe, melyben így egyedi hullámok keletkeznek, A szertartás nem megismételhető, mert a hullámokat nem lehet kétszer ugyanúgy megönteni! A kialakult "hullámkép" így, a házasságkötés pillanantát őrzi magában!
 
    

Jelkép, amitől a tárgyból érzés lesz!

Az esküvői fogadalom tétel előtt a még hajadon nőt és férfit jelképezik az öntő üvegekbe előkészített dekorhomokok. Ahogy a pár - a boldogító igen után - elkezdi feltölteni a keretet, úgy kezdenek kirajzolódni a közös életük vonalait jelképező homok hullámok.
 
A homokszemek a házasságot jelképezi, amik nem keverednek össze, hanem jól láthatóan ábrázolják a két külön embert, a nőt és a férfit, akik innentől összetartoznak. 
 
Így válik láthatóvá a jelképrendszer: a férj és feleség a házasság "fa" keretén belül egymást kiegészítve, ketten hozzák létre az egységet.