Koktélok esküvőre

2016.07.01 19:59

 

   
Egy meleg nyári estén hüvős pohárral a kezében minden vendég garantáltan jól érzi majd magát. Barangoljunk most egyet az italok színes világában.

 

Miért válasszunk koktélokat esküvőre?

Esküvőnket emlékezetesebbé, különlegesebbé tudjuk tenni vonzó, kevert italokkal, melyek egyre kedveltebbek. Különleges alkalomhoz különleges italok illenek, és semmi sem lehet különlegesebb egy jól megkevert koktélnál. 

 

Mikor fogyasszuk?

A ceremónia utáni állófogadás alkalmával tökéletes választás egy könnyed, hűsítő kevert ital, mely akár az első koccintáshoz is kiváló. A vacsora előtt is kínálhatunk aperitif jellegű kevert italt a szokásos, egyébként igen rossz gyakorlatként bevált pálinka helyett, melyet inkább a vacsora végén kínáljunk, mivel a pálinka inkább digestif ital. Ne akarjuk leitatni a vendégeinket a vacsora előtt!

Mi a menő?

Próbáljunk meg izgalmas koktélokat választani a megszokott receptek helyett. Ma már például a Mojito is hétköznapi italnak számít. Válasszunk inkább Sea Breeze-t, Woo Woo-t, esetleg egy Sun Stroke-ot, vagy ha ragaszkodunk a jól bevált italokhoz, legalább dobjuk fel azokat egy kis izgalommal: bodzás vagy barackos Mojito, gyömbéres Daiqui.

Hogyan ne döntsünk?

A nyári esküvőkön kerüljük a tejszínes, gyümölcspürés italokat! Egyik sem alkalmas étkezéshez, nem is beszélve a melegről! A tejszín elnehezíti az italokat, a gyümölcspürés italok pedig vastag textúrájuknál fogva sokkal könnyebben melegednek fel, így élvezhetetlenné válnak. Az asztalon felejtett tejszínes ital látványáról nem is beszélve...

 

Melyiket ajánljuk?

Könnyed, üdítő long drinkeket ajánlanék, és a rövid koktélokat jégre töltve, azaz on the rocks kínálnám. Vodkával, ginnel, rummal és tequilával készülő italokat választanék. Nem a nagy választék, hanem a megfelelő minőség teszi különlegessé az alkalmat. Gimlet, Cosmopolitan, Saoco Margarita, Ginger Daiquiri, Vodka Sling, Brazil Mojito.

Caipirinha

Savanykás, fanyar rövid ital (aperitif)

Hozzávalók: 1 limetta, negyedelve, 2-3 tk. barna cukor, 5cl NegaFulo (Cachaca)
Tegyük a limettát a pohárba és nyomjuk szét a bárkanál végével. Adjuk hozzá a barna cukrot, töltsük fel zúzott jéggel és keverjük össze az egészet.

Cuba Libre

pohár: Collins
 
hozzávalók:
Fehér rum 5 cl
Cola 1 dl
Lime 1 cikk
elkészítés:
A fehérrumot és a colát long drinkes pohárba jégre töltjük majd egy cikk lime-ot facsarunk az ital tetejére és beledobjuk.

Frozen Daiquiri

Frissítő, gyümölcsös rövid ital a partira

Hozzávalók: 3cl fehér rum, 2cl limetta- vagy citromlé, 1cl cukorszirup
Díszítéshez: 1 koktélcseresznye
Az adalékokat a sékerben a zúzozz jéggel összerázzuk és a pohárba öntjük. A cseresznyét a pohárba tesszük.

Long Island Iced tea

Frissítő hosszúital a partira

Hozzávalók: 2cl vodka, 2cl gin, 2cl világos rum, 1cl Curacao Triple Sec, 2cl narancslé, Cola a feltöltéshez
Díszítéshez: fél narancsszelet, 1 mentaág
A Colán kívül az összes adalékot a hosszúitalos pohárban a jégkockákkal elkeverjük, majd a colával feltöltjük. A narancsszeletet és a mentaágat a pohár szélére szúrjuk. Keverővel tálaljuk.

Martini Dry

Száraz rövid ital (aperitif)

Hozzávalók: 4cl gin, 2cl száraz vermut
Díszítéshez: 1 olívabogyó
Az adalékokat a keverőpohárban a jéggel elkeverjük és a koktélpohárba szűrjük. Az olívabogyót nyársra szúrva a pohárba állítjuk.

Testarossa

Hozzávalók: 10cl száraz pezsgő, 5cl eperpüré
Töltsd az eperpürét jégre keveropohárban, majd add hozzá a pezsgőt. Gyengéden keverd meg és szűrd pezsgőspohárba

Woo Woo koktél

Hozzávalók:
3 cl Vodka 
2 cl Barack likőr 
Áfonyalé a felöntéshez
jég
 
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük shakerbe, majd jól rázzuk össze. Végül szűrjük le.